9 augustus 2012

Petanque

In het dorp is een heuse petanque baan, iedereen kan daar zijn potje petanque op spelen, maar wordt voor zover ik dat heb kunnen bekijken zeer weinig gebruikt. Die baan is enkele jaren geleden aangelegd. Dat had vast en zeker iets te doen met: "anders missen we die subsidie sowieso". Waarom een Jeu de Boule baan, en wel een dubbele, aanleggen als niemand hem gaat gebruiken? Of misschien gaat de burgemeester(72) dat wel doen als hij volgend jaar eindelijk definitief op pensioen gaat. Wie het weet mag het zeggen.
Zelf hadden Fannie en ik het er al eens een keertje over gehad om zoiets op ons eigen terrein aan te leggen. Een vak afpalen, beetje grit storten en klaar. Toch? Konden we in alle privacy de ballen elke kant op smijten zonder door de locale fransjes uitgelachen te worden. Dachten we. Dat zoiets erg laag op de prioriteiten lijst stond, en ook nog eens deel uitmaakte van het verbouwingsplan in fase 3 mag de pret niet drukken. Zo is het zwembad ook naar voren getrokken en dat was een zeer goede beslissing geweest omdat gasten wel degelijk op: "heeft deze B&B een zwembad?", blijken te selecteren.
De gasten van deze week hebben kinderen die helemaal gek zijn van Jeu de Boules. Zij kondigden aan dat ze dan zelf wel ff een baan voor ons zouden aanleggen en of we dat een probleem  vonden? Fannie en ik keken elkaar eens aan en schudden heftig van "Neuuu, helemaal niet!" Dus hop, de specificaties werden van het net gehaald, het ontwerp van de tuin aangepast en het traject uitgezet. Het graven kon beginnen. Uiteraard is dit een recreative baan dus aan de wedstrijd specs zijn uit praktische overwegingen iets gesleuteld. Voornamelijk kleiner dus. Want het moest wel binnen een week af kunnen komen hè! Tuurlijk, we zijn zo flexibel als een looien deur wordt hier vaak geroepen, dus geen enkel probleem.

En het werk begint:
plaggen steken en kruien

de laatste loodjes

Alles uitgevlakt?
foto Andre Red.
Nu nog een paar ritjes voor een laag "tout venant" (calcair) en het fundament voor de baan is gelegd. Het werk werd vanavond als be-eindigd gezien.


De balken houden de kanten in een beetje in vorm, maar de bo-jem ligt.

Weliswaar is de baan slechts half af, de afwerking is dan voor andere vrijwilligers, maar er kàn op gespeeld worden.

foto Andre Red.
's Avonds na het eten hebben we met zijn allen een symbolisch potje gespeeld. Het bleek dat deze jongen nog wel enige oefening nodig heeft. De stalen ballen rolden overal heen behalve naar dat groene balletje ;=) De kids versloegen me glansrijk!

Geen opmerkingen: