28 augustus 2012

Douche kamer 5

En hier dan de plaatjes van de douche van kamer 5. Voor in zo'n oud huis misschien een tikkeltje te modern. Voor ons super makkelijk te onderhouden. Geen hoekjes waar je niet bij kunt, geen dingen waar je met de schrobber niet onder kunt en een ruime inloop douche. Zelfs met ledjes in de douchekop die je waarschuwen als het water te heet of te koud is. Ach een beetje tech mag er toch wel in. Beoordeel zelf.

nieuwe douche
oude douche
Platje
Ook het platje vanaf de lobby naar de tuin is af.

Na
Toch wel grappig hoe die paar dingen ineens het buiten aanzien drastisch veranderen.

Voor
Plannen
Soms vragen gasten wel eens wanneer denk je dat je klaar bent. Over het antwoord hoef ik niet lang na te denken, namelijk: nooit!
De volgende vraag is dan meestal, doe je alles alleen? Antwoord: Zover als we nu gekomen zijn, dat kun je niet op je eentje. Soms huur ik een klusjesman in voor het grove en zware werk, soms een aannemer als de gevolgen van een klus die mis zou kunnen gaan groot kunnen zijn of als ik denk dan hij het beter / netter / sneller kan. Een paar weken per jaar komt Wim langs. Zonder hem zouden een heel aantal dingen er heel anders uitzien of gewoon nog niet af zijn. En gelukkig krijgen we veel suggesties van vrienden, gasten, en andere geinteresseerden. Die komen met hints en tips. Soms verzoeken. Al zijn het maar opmerkingen. Er wordt over nagedacht. Zo krijg ik altijd het idee dat we dit huis een beetje met zijn allen aan het verbouwen zijn.
Nee we zijn voorlopig nog niet klaar. Het hele project is in vier delen geknipt. Die delen noem ik fases. We zitten op 98% van fase 1 (gasten gedeelte) 80% van fase 2 (prive vertrekken en buiten) en 20% van fase 3 (atelier, werkkamer, tuin, en wellness) Die laatste fase is totaal afhankelijk van de inkomsten die we met de B&B genereren. Al met al zijn we in die vier jaar best wel een eind gekomen als je bedenkt dat het best wel een groot huis is. En fase 4? Dat zou betekenen dat we de stallen om gaan bouwen in apartementen, de grange als ontvangst en atelier ruimte en dan, ja dan, zijn we klaar. Daar komt bij dat je vervolgens een paar uur per dag nodig hebt puur om het huis te onderhouden. Zo blijven we lekker bezig.

Geen opmerkingen: