27 augustus 2012

WVTTK 2

De gasten van gisteravond hebben een Eend gehuurd in Aix-en-Provence en gaan daarmee een paar dagen rondtrekken. Oh, wat een nostalgisch gevoel komt dan in me op. Jarenlang in een "deux cheveaux cabriolet" rondgereden. Wat een karretje was dat, veel lol mee gehad. Maar toen het beestje bij vochtig weer bijna nooit meer op een normale manier wilde starten, en het op cruciale momenten liet afweten heb ik hem met een bloedend hart aan de kant gedaan. Nou ja hij werd op het laatst alleen nog maar als leen auto of als cross auto op de Maasvlakte door de Korst gebruikt. In de 70 jaren reden Fannie en ik ook al in Eenden. En twee jaar geleden kwamen Richard en Roos ook al in een Eend type Charleston hun huwelijksreis in Le Mouton beginnen.

Richard en Roos: just married
Die Charleston was wel de mooiste. Is natuurlijk een gevalletje smaak en zo. Afijn.
De gasten moesten vanochtend nog stevig heen en weer bellen om hun B&B in het zuiden te regelen voor vanavond maar zo tegen elven scoorden ze en konden de reis voortzetten richting Aix-en-Provence om de Eend op te gaan halen. Even de site van de verhuurder opgezocht: huureeneend.nl. Voor 350 euries p.p. wordt je voorzien van een eend inclusief 3 nachten een B&B. Dat kun je misschien best wel stevig noemen maar daar zit dan alles in en zij regelen de B&B's. Halen je desnoods nog op van het vliegveld of de trein. Een soort full service pakket dus. Voor de nostalgia's onder ons kijk maar eens op de site voor bijzonderheden. Een bijzondere vakantie lijkt me dat toe. En de Provence, tsja, lavendel, goed eten, prima wijnen en een schitterende omgeving waar je gegarandeerd je hart gaat

Solar Farm
Wim en ik zitten alweer heftig te emailen over de solar farm waar we de eerste stappen voor de automatische besturing gaan maken in oktober. Vandaag maar eens het principe schakel schema in elkaar zitten fietsen.

"K" zijn de elektrische kleppen, "T" de temperatuur opnemers, Dat rechthoekje met dat kruisjes-spul erin de warmte opslag, ook wel accumulator genoemd. De paarse vlakjes zijn de radiatoren die buiten het normale verwarmings-circuit zijn aangesloten. De rondjes met zo'n wiebertje erin zijn circulatiepompen. APP1&2 zijn de appartementen.
Tot nu toe werd alles met de hand geschakeld.
Kranen, kranen, kranen
Zou je zeggen wat een gedoe. Maar dat valt eigenlijk wel mee. In de afgelopen winter heb ik veel ervaring gedaan welke schakelstanden essentieel waren. Maar uiteindelijk bleek dat het geniaal stukje knutselwerk van Wim 100% klopte.

Nu moeten we de ingewikkeld uitziende wirwar aan kranen gaan vertalen in een automatisch geschakelde opstelling. We hebben nog een paar weken voordat de bestellingen de deur uit moeten. En hoever we komen zien we wel.

Geen opmerkingen: