5 juli 2011

Fullhouse

Druk druk druk, de afgelopen week & einde was het full house. Een scala aan gasten met ieder hun interessante verhalen trokken weer voorbij. Genieten, met koken en kletsen. Moet alleen eens een keertje iets verzinnen waardoor ik tijdens het kletsen het eten niet vergeet. Het ging allemaal net nog goed. Maar toch... Fannie heeft het dan over een klok in de oven die je kunt instellen. Ja die op het fornuis heb ik gevonden. En gebruik ik ook regelmatig. Vooral met soepen en braad-dingen is dat erg handig. Dat gepriegel aan dat knopje op de oven, dat gewoon niet doet wat ik er van verlang, is dan weer van geheel andere orde. Gedoe dus. Daarom gaat het best wel eens bijna mis.

Een van de gasten had weer een mooie tip om ons aan te melden op een site: chambred'hotewijzer.nl Volgens hem een site met veel bezoekers, en hopelijk boekers. Leek eerst gratis maar dan toch weer niet. Als we daar dan weer boekingen van krijgen zijn die drie tienen goed besteed nietwaar? Het is een doorlopende aktie om ons op allerlei informatie sites aan te melden. Dat doet je beter gevonden worden, en is in ons geval een goede zaak. Meer dan 90% vindt ons via het internet en dan is het goed dat je zichtbaarheid op het net niets te wensen overlaat.
Verder proberen we met onze eigen site zoveel mogelijk informatie aan de bezoekers te geven, veel foto's, toeristische info, zelfs een pagina met onze succesvolle recepten. Uit opmerkingen van gasten blijkt dat dergelijke aankleding van een site gewaardeerd wordt.

QR-CODE
Ho! Wa'z-dat? Zo'n QR tab is eigenlijk gewoon een barcode die je zo langzamerhand op alle verpakkingen in de wereld ziet.


QR-code, voluit:quick response code, is dus een barcode in twee dimensies.

scan dit met je smartfoon!

In een QR code kun je een hoop informatie stoppen; ruim 4000 karakters. Dus heb ik via een site waar je die codes kunt genereren de informatie van Le Mouton Qui Rit in een QR tag omgezet. Dat weer op onze site gezet.en hoppa, met een smartfoon kun je dat scannen en heb je meteen alle info over onze B&B in je telefoontje staan.

Dit is wat in de bovenstaande QR hoort te staan:
Le Mouton Qui Rit
Bed & Breakfast - Chambres d'hotes

+33 384743907
www.lemoutonquirit.eu
info@lemoutonquirit.eu

15 rue fontenois
70210 Mailleroncourt-Saint-Pancras
France
N 47.9211882 E 6.1331713

JW heeft even getest of het werkt., de layout is nog niet 100%. Daar sleutelen we nog even aan. Plus dat er ook nog wel een verkorte route informatie ingezet zou kunnen worden. Is weer een voordeel als je een beetje handig met dit soort dingen bent, kun je daar snel iets mee doen.


En zo sleutel ik voortdurend aan de site, met hulp van mensen die op de taal letten of pagina's in een correcte vertaling zetten. Of met hints en tips komen. Een enkele keer vergeet je - of geen tijd -  wel eens de verbeteringen door te voeren. Of gaat de basis pagina zo op zijn kop, of wijzigt de info zo snel dat de aangeboden vertaling niet 100% meer dekkend is. En dan moet je vriendelijk vragen of de oefening nog eens herhaald kan worden. Het blijf interessant zo'n site op te zetten vooral als je iedere keer weer nieuwe dingen ziet op het internet die je ook zou kunnen gebruiken. Er dan wortd er naar hartelust geëxperimenteerd, waarna soms in de site verwerkt wordt of weer weggehaald. Maar die QR code is een handige gadget.

Geen opmerkingen: