20 juli 2011

Buffalo Grill

Heb je net weer een bak geld uitgeven aan inrichting en zo, krijg je trek. Vlak bij de Brico heb je een soort luxe hamburger tent. Volgens Amerikaans model, dat wel, doet ook erg authentiek aan, alleen de taal is anders. Ook is er niemand die je bij binnenkomst een plaats wijst, da's ook anders. Dus wij strompelen op een plekkie bij het raam af, en na wat gemopper van de bedienster wordt de tafel opgeruimd. Maar niet meer dan dat, ff met een vuile doek de spetters van de vorige eters afnemen kon er niet meer af.
Komt er een pipo de bestelling opnemen/ Ikke een hamburger, dat wilde ik wel eens zien. En Fannie een stukje prime rosbief. Je kon de hamburger ook nog medium, well done of rare bestellen, Luxe hoor! Afijn na 10 minuten kwam het eten op tafel. Uiteraard zonder de mayo. Die kwam pas toen de patatjes al op waren. Uit nieuwsgierigheid tilde ik na de eerste twee happen het broodje eens op. En wat zien ik!


Hebben die gasten gewoon een deel van de patty (gehakt-plak) afgesneden. Asjemenou! Oordeel nou zelf, ik kan er niets anders van maken dan dat er een stukkie mist van de vleesschijf. Overigens smaakte het prima. Maar om nu 20% van je plak vlees af te steken voordat het op je bord komt gaat me toch echt te ver! Je zou zomaar in de verleiding komen om dit avontuur te herhalen en dan stennis te gaan schoppen: ;=) Gaan ze natuurlijk een verhaal afsteken dat dat zo hoort, het gewone gebazel om de klant in de maling te nemen. Maar persoonlijk heb ik nog nooit van een halve-maans-patty gehoord. Die dingen worden gewoon rond geproduceerd en dus wil ik ook een ronde patty op mijn broodje vinden, daarmee basta!


Omdat de mayo werd aangeboden nadat de patatten op waren, werd me nog een portie aangeboden. Dat is dan typisch fransjes gedrag. Geen korting of zo, of iets anders, een gratis toetje, maar meer van het zelfde zodat je de mayo toch nog kan consumeren. Ook in de supermarkten bieden ze je bijna nooit korting aan, maar bieden ze meer van het zelfde. Zo ook bij Buffalo Gril. Vijftig procent korting voor de TWEEDE hamburger. Kijk en dat doe je niet zo snel, een tweede hamburger nemen. Die eerste lag al behoorlijk heftig op de maag.

Geen opmerkingen: