31 juli 2011

Klussen

Zo de metselaar is klaar; en dit keer kan ik helaas niet klagen. De trap naar ons balkonnetje is aanmerkelijk verbeterd.


Als je dat vergelijkt met de vorige versie.


Nu nog wat tegels er op en "ergens" in dit jaar zal die klus dan klaar zijn.

De muur zit weer dicht. En warempel het is re-de-lijk vlak. Na de bouwvak gaat er nog een laag crépie over en je ziet er niets meer van.



Het platje bij de lobby is nu eindelijk glad gesmeerd, zelf doe ik er nog een  laagje vloeicement erover, en dan het is klaar om betegeld te worden. Maar ja vind maar eens een tegelaar die met natuursteen om kan gaan en dat ook nog tegen een redelijke prijs wil doen.



AZERTY
Dit stukje blog wordt getikt op een machine met een Frans toetsenbord, m'n nieuwe typedoos, daar heb ik nog steeds moeite mee. Al die jaren met een QWERTY keyboard laat je vingers gewoon de verkeerde kant opgaan. Hoe dat er dan uit gaat zien is ook wel weer lollig, net een soort geheimschrift.

Mijk ,qqr eens goe dqt er uit gqqt wien qls je fezoon je cingers het zerk lqqt doen:

LMQR
Le Mouton Qui Rit zit de laatste weken tsjokvol met gasten. Dat is een paar weken keihard werken geweest. Afgelopen zaterdag is het huis als een speer leeggehaald om het geschikt te maken voor de verhuur van het huis als gite. Alle kruiden, voedingsmiddellen, speciale pannen en potten eruit, servies op 12 aftellen etc. Dan de keuken, lobby en kamers een extra goede beurt geven, 10 bedden opmaken, en ga maar door,  da's geen peuleschil als je maar 6 uur de tijd hebt om dat voor elkaar te krijgen. Op sterk aandringen van Fannie nu maar eens een werkster genomen om ons in de hoogtijdagen te helpen. En ik moet helaas toegeven dat dat ons net de extra ruimte gaf om de gite op tijd klaar te hebben voor de nieuwe gasten. De tuin aan de kant gemaakt, een laatste reparatie, puf puf, net aan klaar. De nieuwe gasten arriveerden keurig op tijd, kregen een rondleiding en waren zichtbaar tevreden. Omdat de gasten voor het appartement net een paar uur later zouden komen konden we nog net de laatste kontrole uitvoeren en vers beddegoed van de drooglijn halen.

Wie zegt dat een B&B houden een makkie is mag eens een paar weken mee draaien in het hoogseizoen.

Nu krijgen we het even een weekje wat  rustiger. FF uitblazen kun je niet want er is altijd wel wat: Er is altijd iets kapot, natuurlijk precies wat nog niet vervangen is in de afgelopen drie jaar. Omdat het nog wel even mee kon voor die ruimte ook verbouwd gaat worden. Bovendien je gaat toch niet iets vervangen dat 't nog doet? Toch? Maar de WC boven loopt door en verliest behoorlijk wat water. Bleek een rubberen ring te zijn die totaal vergaan was. Een nieuwe gehaald, gemonteerd, wel de goede diameter maar de verkeerde dikte, merde! Volgende week maar weer een andere maat halen bij de brico.

Geen opmerkingen: