22 juli 2010

Stekkie

Na 2 jaar verbouwen komt eindelijk ons eigen apartement aan de top van de prioriteitenlijst te staan. Tot nu toe was dat altijd vulwerk. De kamers zijn af, de lobby, de keuken, het appartement, en tenslotte nadert het zwembad zijn voltooiing. BP en zijn persoonlijk slaafje zijn bezig met de landscaping van de tuin en vrijdag komt het toute-venant (gravel) en het grint om de tuinpaden mee te bedekken. Er is een graafmachine besteld om de overtollige aarde uit het zwembadgat over het land te verspreiden en dan kan de tweede helft rondom het zwembad gefatsoeneerd worden. Dat is dan voorlopig het laatste grotere werk.

APPARTEMENT
Gisteren kwam eindelijk de keukenboer het DERDE nieuwe keukenblad monteren en zowaar het zit goed. Nu kan het keuken gedeelte verder worden afgemaakt. Daar komt ook de doorbraak naar kamer 5 en wordt de douche verplaatst om ruimte te maken voor een penderie (garderobe). Dat wordt dan het herfst/winter project. Fannie is bezig de laatste hand aan de schoonmaak van het appartement te leggen en zelf ben ik begonnen met in het winteratelier een sanitaire unit te maken, nummertje 6 in dit huis. Over enkele weken is namelijk het hele huis verhuurd en je moet tenslotte wel iets hebben om te douchen en dergelijke zolang de doorbraak nog niet gemaakt is. Uiteindelijk is er in het atelier toch een WC nodig voor de mensen die iets met keramiek komen doen. Dan wil je geen klei-afdrukken door je hele huis zien. En je hoge nood ophouden en 30 meter verder na een ingewikkelde route door het huis je behoefte te kunnen doen is gewoon teveel gedoe. Alweer iets dat uit fase 2 naar voren wordt getrokken.
Nadat alle ramen na een jaar stofbende zijn gewassen heb je vanuit je appartement dit uitzicht terwijl je zit te bloggen.


Omgeven door kookspullen die da'lijk weer terug naar de keuken gaan als het blad afgenomen is, dient alleen maar ter inspiratie, zegt Fannie dan.
De man die de keuken deed ook werk daarnaast. We hebben hem nu twee keer bezig gezien en zien dat de kwaliteit van zijn werk goed is. Daarom gevraagd of hij mij wilde helpen de aansluiting van de ramen te doen. Dat wilde ie wel. Over tarieven hebben we het nog niet gehad, moet ik nog eens natrekken wat zoiets normaliter moet kosten. Grappig hij nam zelf een aanloopje naar dit klusje.

BP
BP komt straks met een enkelband aanzetten, die heeft voor het in elkaar slaan van iemand een veroordeling aan zijn broek. Mag ie dat thuis uitzitten met een enkelband om en heeft ie een soort huisarrest gekregen. Nou ja hij zegt omdat het is dat ie zonder rijbewijs reed. Maar eerder vertelde hij me vol trots en verborgen boodschappen dat ie een eerdere opdrachtgever in een "opwelling" een klap had verkocht omdat deze niet wilde betalen. Vraag je je dan ineens allerlei dingen af, toch?
Afijn het is nu 12:00 en geen BP. Zou ie toch thuis moeten blijven omdat de enkelband het niet toestaat? Het regent ook pijpenstelen, dat kan 't ook zijn.

GASTEN
Vaak bellen gasten in de middag op of er voor de avond nog plek is. Gelukkig is dat meestal wel het geval, en anders is er bij de buren nog wel plek, ook meestal. Deze gasten waren nog in de buurt van Milaan en wilden daar ook nog ff shoppen. Hoe laat het dan zou worden? Ach, zeg ik, als u voor de deur staat belt u dan even dit nummer en dan komen we u ophalen.
Ondertussen gingen Fannie en ik nog eens breed zitten om een filmpie te kijken. Perfume. Moet je beslist gaan zien, is via torrent ruim beschikbaar. Speelt ergens in het 17e eeuwse parijs, en gaat over een gosert die het levensparfume wil maken. Mooie beelden, goede acteurs. Ondertussen maakten we een fles DAO uit 2002 soldaat. Dat steeg ons diect naar het hoofd, dat telde natuurlijk ook mee in het kijken.
Afijn midden in de film werden we wreed gestoord door de telefoon, de gasten waren er! Mooi op tijd, die hebben echt Milaan in een raketvlucht bekeken dachten we. Niet dus, zaten in een pracht van een file en hebben Milaan maar links laten liggen. Tsja daar hebben we hier echt geen last van in deze streek. Afijn hun kamer laten zien, en ze gingen meteen plat. Zou ik ook doen na zo'n tocht.
De volgende dag weer uitgewuifd en hoppa siesta tijd.

Geen opmerkingen: