1 juli 2010

GAT

Het is hardstikke goede grond zegt de uitgravert, wellicht wil iemand de uitgegraven grond nog wel kopen ook zei ie. Dat wordt dan lachen. Een derde van het gat zit er in, vandaag de rest. Dan wordt maandag de vloer gegoten en kan het feest beginnen. Gaat allemaal wel soepeler dan ik vreesde.


Of toch niet?

VERGUNNING
Zei de leverancier, och het is een stempelstuk door de burgemeester, blijkt dat formuliertje toch nog even naar Lure via de burelen van een aantal bureau vandalen te moeten gaan, dan langs de commissie voor bouwzaken - "architect de france", omdat het binnen een cirkel ligt van 500 meter van een monument. Zelfs voor een boom kappen moet je dat nog doen in dat geval. Hoelang dat gaat duren? Ach een maand of twee zegt de gemeente secretaresse. En natuurlijk zei de verkopert van alles om het spul maar te slijten, voegt ze daaraan toe. Awel, mijn vorige ervaring met een vergunning vertelt me dat het wel eens meer dan 13 weken kan duren.
Zegt zij weer, er is geen enkel argument waarom het zwembad niet gezet kan worden, als het nu een raam was dat uitkeek op uw buren of zo, ja dan zou het een probleem worden. Maar ik kan, zegt ze, geen enkele reden van bezwaar bedenken. Mijn buren hebben ook zwembaden zeg ik dan. Knikt ze wijs en zegt dan, ach begint u maar gewoon, want voor zoiets... het zal allemaal wel loslopen. Zijdelings werd er nog ff geoppert dat het ook wel eens langer kon gaan duren vanwege de vakanties. Komt die vergunning na september af. Nou dat wordt echt iets als mosterd na de maaltijd want we gaan dat zwembad er gewoon inrammen. Overigens meen ik me te herinneren als de vergunning niet is verleend binnen deze wettelijke termijn van 13 weken er gewoon begonnen mag worden, toch ff dubbelchecken.

BALKONNETJE
Om de zinnen te verzetten en even uit het appartement te zijn, zijn we aan een paar klusjes van het balkon begonnen. Fannie wilde de trap verder hebben lopen dan eerst. Dus da's gedaan. De cementvoorraad raakte op dus helemaal afwerken ging niet meer. Vrijdag komt er nieuwe voorraad. Nu zijn ze de muur nog verder aan het uit bikken en weer gevoegd. Wat zakken kant en klare specie gehaald. En dat is ook weer klaar. Behalve het onderhoud aan het balkonhek is dit voorlopig het laatste voor het balkon.
De trap is in ieder geval wat ruimer geworden en we vinden de trap ook een stuk eleganter nu. Nog de handel verder afwerken, voegen. Daarna de rubberen tegels bijsnijden en het is weer perfect.

Gaan we nu BBQ-en.

Geen opmerkingen: