11 juli 2010

Merde

Iedere keer als nieuwe gasten binnenkomen vragen ze of Floppy kan praten. Ja zeg ik dan in het nederlands. Maar ben nu dan maar een programma gestart om geheel analoog aan de kapitein van Kuifje de duif woorden als "Merde" en "Calecon" te leren, in de stijl van het land za'k maar zeggen. Het zal wel een paar weken duren voordat de bird in de gaten heeft dat hem iets geleerd wordt maar dat mag de pret niet drukken als men ineens duidelijk "MERDE" hoort roepen, zonder gene en uit volle borst! Dat wordt lachen! Om dan de gezichten van de fransjes te zien. Totaal onstelt van een dergelijk krachtterm, en wel in het frans. Een hollandse parrot nog wel.

GASTEN
De afgelopen twee weken zijn helleweken geweest. Bloedheet en twee keer per dag een warme maaltijd koken voor de vier mensen die in Vauvillers de monumentale trap aan het bouwen waren. Ja, ze genoten met volle teugen van onze kookkunsten, maar dat is dan wel stevig aanpoten geblazen. Tijd voor andere dingen heb je dan eigenlijk niet. En toch nog ff verbouwen om met alle macht het appartement af te krijgen. Het waren zeer prettige mensen waarmee leuk te praten viel. Toen ze afgelopen vrijdag vertrokken ging dat wel met enig balen gepaard. Zovan, dit eten en slapen krijgen we nooit meer terug. Voor hen was dat dubbel verwennen want de baas betaalde. Voor ons prima want het was wel extra omzet. En als je dan dankbare eters hebt is het harde werken ervoor niet zo erg.

ZWEMBAD
De vloer van het zwembad was natuurlijk niet vlak genoeg. BP wil maar niet luisteren naar aanwijzigen om de handel af te schrapen met een regel. Gevolg: de handel leek op het himalaya gebergte, de mix van zand en cement was verkeerd, dan de hoeveelheid water te weinig. En ik kon zeggen wat ik wilde maar de heren trokken zich er eigenlijk niets van aan. Kwamen ze verbazingwekkend genoeg cement te kort, dus ik maar weer bijhalen, de leverancier stomverbaasd gaf dan eindelijk aan wat de mengverhouding moest zijn en dat het inderdaad als een dikke soep gegoten moest worden. Met die opmerking ging ik dan maar weer de strijd in. En verdomd eindelijk kwam de boodschap door. Maar te laat. Baalde ik al als een stekker van BP die dag was het wel een eindpunt. En gaat hij dit soort dingen niet meer doen. Was ie nog verontwaardigd ook, dat ik maar met kritiek kwam. Alles was toch goed? Nou niet echt! Als je als een kip zonder kop dingen doet dan is je opdrachtgever een keer zo over de rooie dat het einde opdracht is. Was ie ook weer verbaasd over. Afijn herhaling van zetten. Dus hij gaat het ruwe werk nog doen en de rest moet ie van afblijven zij ik hem omdat ik eigenlijk alles over moest doen wat hij in zijn fikken kreeg, en maakt niets af. Afwerking is geen dng voor meneer. Net alsof ie dat express deed. En kijk je naar iets dat ie voor zich zelf heeft gemaakt dan kan het ineens wel precies. Conclusie is duidelijk, hij zit gewoon opzettelijk te klooien.
Maar als je dan een dag op zijn vingers blijft kijken, elke klus in stukken hakt en hij bij iedere stap weer bij me moet komen dan gaan de dingen ineens wel goed. Wonderbaarlijk. Net alsof je ze iedere keer een zetje moet geven om aan de gang te blijven.
Afijn, de leverancier kwam kijken en die zou het gedoe wel herstellen. Dat was lachen want die was erg creatief om in de laatst gegoten soep overeind te kunnen blijven.
Hij schroefde zijn sandalen op een plank vast en hoppa, de soep in met die handel. En verrek het werkte ook nog.
Een dag later kwam ie de himalaya terugbrengen tot een polderlandschap.
En dat is aardig gelukt zo te zien. Afijn volgende week de polystyreenblokken erop zetten. Is ook weer spannend hoe dat gaat.

WEEKEINDE
Denk je, eindelijk weekeinde, Nou hier dus niet. Als troostprijs 20 mensen over de vloer in het weekeinde. Het nieuwe appartement zat dus ook vol. Moesten we zelfs mensen bij de buren onderbrengen, nou ja zeg!
Afijn de volgende dag nokten de meesten rond 10 uur af maar bleven er toch een paar plakken. Daarna heb je nog maar 5 uur de tijd het totale B&B af te breken om geschikt te maken voor de Gite. Het hele huis is verhuurd. Wij trekken ons dan terug op ons appartement, is dan de bedoeling. Maar eerst moet je al je apparaten, voorraad, persoonlijke zaken, de keuken uitruimen, dingen uit de gang en lobby weghalen, alle kamers schoonmaken, nieuw beddegoed erop, dat van de vorige nacht wassen etc etc. We liepen beiden als een roedel otters te zweten. Kiepten glas prikwater na glas achter over maar het hielp allemaal niets. Merde. Zoiets is niet leuk meer, riep Fannie. En gelijk heeft ze. Natuurlijk wordt je dan kortaf tegen elkaar. En dat maakt het nog minder leuk. Gelukkig kwamen de gasten ietsjes later dan geplanned en hadden we enig respijt. Stieken haalt Fannie nog het een en ander uit de keuken weg en daarmee kunnen we het dan wel weer een weekje redden. Voordeel is dat bij de volgende groep het ergste werk dan al gedaan is. Ook al moet je natuurlijk het hele huis dan weer gereed maken.

HITTE
Het is wel bloedheed, en dan bedoel ik dat ons weerstation 48 graden aan blijft geven, terwijl het al 20:00 is! Het appartement is nog niet geheel afgesloten van de buitenwereld en wordt dan ook smoorheet: 34 graden.

ROTTE APPLE
Er zijn mensen die heulen met Apple computers, er zijn er die dat maar niets vinden en er zijn er die eigenlijk alle apparaten OK vinden zolang ze maar doen waar de hard en software voor gemaakt is. En op het gevaar af van een lawine van mail. Denk ik het volgende: Apple blinkt uit in een totaal verkeerde architectuur. Namelijk hoe bestaat het dat je machine crashed als je battery power low op een schermpje krijgt. En dan blijkt de CD kapot te zijn en dat daardoor je machine niet wil starten. Wat zal het mij een zorg wezen dat de CD drive kapot is, dat is te repareren, maar mag dan wel alsjeblieft mijn systeem doorstarten ja! Je denkt dan meteen het ergste: harddisk kapot. Want alleen dan zou ik kunnen accepteren dan een systeem niet meer start. En dan nog wil ik een signaal krijgen van het hardware systeempje dat een onderdeel kapot is. Micky Soft Windows werkt zich daar keurig omheen, kudo voor een anders net zo verrot systeem.
Of hoe kan het dat je harde schijf naar zijn grootje gaat na een update van het OS. In beide gevallen kost het je een kapitaal om de onderdelen die via een postorderbedrijf niet boven de 60 euries uitkomen dan ineens 200 euries per stuk moeten kosten. Een Hitachi CD kost nog geen 29 euro, kosten vervanging door Apple van exact hetzelfde ding 140. Rechtvaardiging? Zal wel marketing zijn omdat het in een Apple zit? Riemensnijders zijn het. Overigens werde ndeze twee incidenten keihard door het Apple hulpcenter ontkent dat dat ook maar mogelijk was. Natuurlijk brachten de fora andere berichten, en de man moest dan toch wel toegeven dat zijn officiele bewering misschien niet de lading dekte. Beuh! Dat soort gedrag ontmoet je altijd als er wat te verbergen is, dus apple heeft wat te verbergen. Net zo wat van de week op een forum gepubliceerd werd: een gigantisch lek in het "waterdichte" Apple OS. Ach en wat iedereen al lang wist werd nu dus officieel door deze pub.

Werk ik met een aantal OS-en: Wintel, APptel, Linux en af en toe nog wat exotisch. Maar als ik puntjes ga tellen verliest apple het echt op stabiliteit, duurzaamheid en snelheid van een Wintel doos. Vooral duurzaamheid, de randen van mijn macboekje brokken gewoon af! Dan ben ik misschien geen doorsnee gebruiker omdat ik vind dat een machine tot het uiterste belast moet worden omdat het daarvoor gemaakt is: tekstverwerker, grafische dingetjes (foto's, film en ontwerpen), torrents, geluid, online radio, spretsjietje, browsers - meestal meerdere- en dergelijke lopen bij mij nu eenmaal  altijd tegelijk. Denk ik dan wat is daar nu zo vreemd aan. Bij een auto moet je toch ook altijd bijna plank gas kunnen geven? Mijn zelfbouw doos "Stille-donder" heeft toch nu toe nog maar een keer een schijf verrot geblazen, terwijl het in een zeer stoffige omgeving staat. OK af en toe stof wegblazen uit de doos is natuurlijk geen overbodige luxe maar dan nog. Bij een wintel doos heb je tenminste geen speciaal gereedschap nodig om iets te vervangen.

Geen opmerkingen: