21 januari 2010

zwembad

Kijk toch nog effectief als je om 0200 wakker wordt en dan rechtovereind in je bed zit. Dan maar een schets van het zembad gefabriekt, moet toch ook voor de vergunning.

Die plan is om in juni een zwembad te realiseren. Niet zo'n plastic geval waar je na een paar jaar de scheuren en zo in ziet komen na een beetje intensief gebruik maar een degelijk betonnen ding. Met zonne boiler als verwarming en water uit onze bron. Althans de afwatering ervan loopt over ons terrein, dus gratis water.


Hoeft ook weer niet erg diep te zijn en niet zo groot maar groot genoeg om een paar slagen te kunnen doen. Zuivering gebeurd door steeds vers water uit de bron te halen, met natuurijk een filter in de retourleiding anders vervuilt de zonnecollector.
 

De idee is het geval half in de grond te graven en met wat er van grond uitkomt een wal te maken rondom. Om de bak heen een soort terras van hout en klaar is uw kunstgebit. Vloertje laten gieten en de muren opmetselen van betonsteen. Plenty insolatie er omheen lijkt me ook een goed idee. Dan graszoden eromheen en we kunnen deze zomer afkoelen in een zwembadje.
Nu schijnt er ergens een regenwaterafvoer te lopen het weiland in, maar waar precies mag joost weten. Grote zoektocht naar de afvoer regenwater doet!

Regeltjes regeltjes, de fransjes zijn er gek op. Moet er ook nog een verzuip alarm in en een soort of hek eromheen. Als klap op de vuurpijl een soort toegangspoortje waarop een dubbele handgreep moet zitten die 120 cm uit elkaar zit. Een paar jaar geleden schijnt een kind van een of andere politieke bobo verzopen te zijn en sindsdien is dit zwembaden gedoe met een lawine van regeltjes overgoten. Nu mag je wel zonder vergunning een soort bovengrondse bak op je terrein zetten, net of kinderen daar niet in kunnen verzuipen, maar goed. Lacune in de wet blijkt dat te zijn.

Geen opmerkingen: