26 maart 2009

Vloer

Bij de makro hadden we tegels gekocht voor 6 euri de meter. Huh, ga je je tegels in NL halen? Voor die prijs wel, als je er dan toch bent, waarom niet. Langzaam met +800K in je bakkie naar huis in Maurik rijden ging nog prima. Maar de bergen in leek me niet verstandig met zo'n lading. Het kostte wel twee keer rijden om dat gewicht naar +33 te krijgen, maar dan ben je ook voor nog geen 800 euri klaar. Vergelijkbare tegels kosten hier toch nog wel ff 25 e de metre karree. Dus die kans lieten we ons niet voorbijgaan.
Overigens nu we ook naar tegels voor het appartement aan het kijken zijn valt mij op dat er of heel goedkope tegels zijn (5-12 E /m2) en dat daar de keus erg, zeg maar extreem, beperkt is, of kom je in de tegelprijzen vergelijkbaar met NL waar de keuze dan wel weer groter is. Een middenmoot heb je niet. Dat is met erg veel zaken zo, gereedschap, kleding, voeding, winkels, ga zo maar door. Net alsof er een assortiment van zeg maar middenklasse niet bestaat. Merkwaardig, maar dat is een woord veel gebruikt door mij in LDF.

Nu de vloer droog is kunnen de tegels dan eindelijk gelegd worden. Van John had ik een idee gekregen om er het motief in te leggen dat in de onderstaande foto's te zien is.


Naast Damien zie je het leg-plan liggen, dat gaf weer het gemak van patroon tellen en maakten we er geen zooitje van. En zo'n laser straal bewees zichzelf weer eens temeer om de handel een beetje uit te kunnen richten zonder uren kwijt te zijn aan meten, meten en nog eens meten. Echt een aanrader zo'n stukje speelgoed.

Wat het motief is vraag je? Hint: denk aan een computer spelletje. (Eindelijk mijn kans gezien om iets dergelijks in het huis te fietsen.) We zijn nu ongeveer op een derde, ter hoogte van de kamers, gekomen. Morgen staat op de planning de muren afbikken en kleine reparaties aan de resterende ondervloer. Volgende week de rest leggen en dan wordt het wat duidelijker hopelijk. Het is in ieder geval niet het standaard patroon van gemeleerd, ruitvormig, wild verband of zo. Lekker strak zo.

En dan gaan als vloer klaar is en de muren aangeplempt met crepie, de verfpotten weer open om het geheel een jasje geven. Het hoekje bij de kachel moet nog maar ff wachten, want daar moet nog wat met leidingen gegoocheld worden.

Geen opmerkingen: