28 februari 2016

Carnaval

Eigenlijk fête de beignettes genoemd door de vierde feestcommissie in het dorp, maar we hebben voor het eerst in jaren een heus Caranavals feest gehad. Op de vrijdagmiddag nog wel even maskertjes gemaakt, die natuurlijk door geen hond werden opgezet, ach. En om de club, club d' Cultur'Art (Kultuur en Kunst) een feestcommissie te noemen gaat misschien wel wat ver. In ieder geval is er weer eens iets gedaan en dat is al heel wat, toch? Een eerste keer en een redelijke opkomst van een mens of 30 is in een dorp met 200 zielen redelijk prima.
De schalen met kleine beignets passeerden de tafels en de chocolade saus die Fannie en ik hadden gemaakt ging grif op. Maar waarom een fles wijn nu 10E en een plastic beker met bier 2E moest kosten in een dorp als het onze zal mij blijven verbazen. Bijzonder vond ik dan weer dat het een spelletjes avond bleek te zijn. Heerlijk die spelletjes. Het grappige was natuurlijk: de Franse spelregels zijn een klein beetje anders. Tja want: not invented here. Dus snel ff de handleidingen van enkele spelletjes doorgenomen. Sommige dingen bleven een raadsel. Een spelletje voor 3-8 jarigen snapte ik niet! Iets met fiches en een variant op toepen. Voor een 3 jarige! Dan voel je je wel echt debiel! Maar er is een monopoly spel bijgekomen, speel dus volgende vrijdag monopoly! Zouden ze ook Risk kennen, of Stratego? Vast wel. Er is alleen een probleempje met de verwarming van het hok dus is de club verplaatst naar de Salle Polyvalente. Een soort dorpshuis. Gelukkig begint de temperatuur heel geleidelijk aan te stijgen dus dat leed lijkt snel geleden.

Zon!
Over temperatuur gesproken. Gisteren was het een dag van grote vreugde in Le Mouton Qui Rit. Voor het eerst werkte de zon een keer een gele dag mee en stegen de temperaturen enorm in de zonneverwarmings installatie. Het was eigenlijk de eerste zon-dag met van 's ochtends vroeg tot laat in de middag krachtige zon. Dat is het weer dat we willen hebben. Buiten mag het dan vriezen dat het kraakt als de zon maar schijnt.

Deze winter is voor wat betreft zonuren rampzalig geweest. Wel zacht en zo, geen noemenswaardige steenkoude nachten. De geregistreerde minimum temp van deze winter was -8 graden, ik bedoel maar. Wel de normale portie regen voor het overige. Misschien heb ik drie keer de ruiten moeten krabben van de auto, dus eigenlijk is het niet eens winter geweest, dat hoor ik van alle kanten bevestigd. Zouden we dan toch nog subtropische toestanden krijgen hier? Ik mag het hopen.

Hottub
Met de hottub is het tobben geweest. De UV lamp, bedoeld om bakteriën en andere ongeregeldheden naar de andere wereld te helpen heeft het misschien zegge en schrijven 2 sessies volgehouden. Een verdere aanwijzing dat het toch echt om een 2e hands UV pomp combo ging, maar ja, de leverancier vindt ons een zeurkous. Hoe het kan dat er water in de lamp behuizing komt was natuurlijk een foute montage van het plug en play verhaal. De glazenbuis waarin de lamp zat bleek na een paar lichte nachtvorsten ook nog eens bevroren te zijn. Dus knalde er het een en ander aan glas. Ook de behuizing van plastic ging eraan. Iets wat volgens de verkoop smoezen van die hotub leverancier nooit voorkwam. Een hottub bevriest niet. Dus fout van ons. Maar goed dat ik de rest wél heb laten leeglopen. Een dezer maanden maar eens voorzieningen aan gaan brengen dat echt alles water vrij is bij het laten leeglopen van de tub. Maar ja als het water in de behuizing zit kun je daar moeilijk op anticiperen.
Een dezer dagen maar een nieuwe lamp bestellen.

updated 20160301



Geen opmerkingen: