31 augustus 2011

Zomaarwat

Zolangzamerhand wordt het rustig hier in huis. De komende weken hebben we nog iedere week wel een paar gasten. Die of buiten het seizoen op vakantie gaan, of op de terugreis zijn. Het bedrijfsleven komt ook weer op gang. Bij de bouwmaterialenhandel is het weer de normale drukte. Geen drukte zoals je dat misschien in de grote steden hebt, maar er stonden weer wat wagentjes en scharrelden mensen met materialen. Op de wegen zie je weer de camionettes rondscheuren, en er is weer bedrijvigheid bij de weinige bouwprojecten die je in de omgeving ziet. Weinige? De ekonomie ligt nog steeds op zijn kont, er is bijna niets te doen. Bedrijven houden de hand op de knip, krimpen hun assortiment in, of zijn nog niet helemaal goed bevoorraad. een van die twee. De schappen zijn niet geweldig gevuld nog.  Juist bij de Brico is het een stuk rustiger geworden, het vakantie-klussen is blijkbaar voorbij. Het hoge aantal buitenlandse nummerplaten, of die van buiten het departement, is weer terug naar af en toe eentje. In het hoogseizoen tel je toch al snel een tiental Hollandse platen op de parkeerplaats bij de hypermarché. Je hoort niet meer door de supermart schallen: "HE MIEN! DE AARDAPPELS STAAN HIER!" Kortom we glijden weer richting ons normale gezapige provinciale leven.  Een soort interludem tussen de zomer en herfst.

PLANNEN
Met andere woorden het laagseizoen is begonnen. Tijd om plannen te gaan maken voor het veredelde klussen in de herfst en begin van de winter. Zoals daar zijn: de uitbreiding van de zonne kollectoren, het aansluiten van die installatie aan de CV van het huis, het atelier, de garderobe, hout zagen en naar binnen brengen. Ben ik vast nog wel wat vergeten. Zitten Fannie en ik nog steeds te dubben over kamer 5. Of die bij ons appartement te trekken of nog een paar seizoenen bij het B&B te laten en of daar een soort hypbride kamer van te maken. Daarover later maar.

En er is een kort lijstje met suggesties van gasten ter verbetering van de inrichting of zo ontstaan. Kleine dingetjes die het leven van de gasten aangenamer maken. Gaan we ook afwerken.

De site, da's een klus voor de winter dan, gaat een nieuw jasje krijgen. De toeristische informatie wordt weer uitgebreid. Ik ga de (boekings)informatie geschikt maken voor mobiele apparaten. Die reserverings pagina, als experiment opgezet krijgt een robuuster jasje, ook voor mobiel. Een maand of wat geleden heb ik een QR label op de site geplaatst, daarmee kunnen de bezoekers in een keer alle contactgegevens op hun mobieltje vastleggen. Ideaal om op een sticker te laten zetten en op de auto te plakken bijvoorbeeld. Maar ook op kaarten, folders en gewoon op je deur of zo.

HERFST
De kentering in de bossen is al weer te zien. De uitbundige groei valt stil. De nachten beginnen zo langzamerhand weer wat koeler te worden. Nou ja die zijn deze zomer niet echt warm geweest. Over een paar weken is het officiëel herfst, maar voor mijn gevoel is ie nu al begonnen. Je ziet toch al wat blad naar beneden komen, hier en daar de eerste gele tinten verschijnen.

PADDO's
Herfst betekent natuurlijk ook dat je doodgegooid wordt met paddo's. Paddenstoelen in alle vormen en maten worden aan de deur aangeboden door het paddo vrouwtje uit het dorp. Vraag je je af: is dat vertrouwd? Ja, ze komt immers op aanbeveling van de buren. Natuurlijk zet ze je af ;=) en begint met een prijs van 9 euries de kilo, dat gaat rap naar beneden, en blijk ik achteraf toch nog teveel betaald te hebben, och...


Maar, de eerste batches liggen al te drogen hier. De dame die ze aan ons verkoopt heeft ook al opmerkingen dat sommige soorten er eigenlijk nog niet hadden moeten zijn. Maar die Trompette de la mort (trompet van de dood) smaakt heerlijk door de sausjes. Lijken op kantharel, smaken totaal anders, en zijn zwart als de nacht. Klik hier, voor een mooi overzicht. Die Pieds de Mouton (schapenvoetjes) zijn heerlijk door gebakken aardappelen of bij het vlees. Ik doe ze even snel onder de gril door. De paddo dame kwam ook met een aantal paddo's aan die achteraf gezien al te ver heen waren. Die heb ik maar weggemikt omdat ze ook niet echt lekker roken. Droogden ook niet echt goed, moesten natuurlijk geblancheerd worden, en de keuken begon ook nog te stinken van het snij afval, huppekee weg ermee. Zo werden de paddo's die overbleven wel erg duur.

Geen opmerkingen: