27 november 2008

pui erin

Zo de pui zit er in, nu nog de afwerking en de rolluiken monteren. Maar zo krijgen we in iedergeval een indruk.

Zoals het was...


Pui gesloopt...


Panoramic view...


Het lijkt wel een penthouse, niet? Dit keer geen verhaal want ik moet nodig op pad. Morgen maar weer.

UPDATE: wat je kan verwachten, dat de maten niet kloppen van de ramen is nu verklaard. De roulant volets, zeg maar de rolluiken zijn anders van maat dan de ramen zelf. Dus wie heeft nu gelijk. Fermoba zegt ook dat het maatverschil van de ramen mijn probleem is, en dat zij volgens contract geleverd hebben. Dit wordt nog spannend! Want op papier kun je er geen speld tussen krijgen, alleen hebben de mensen van Fermoba tot drie keer toe zelf de maat genomen. Tsja en je gaat er vanuit dat die weten wat ze doen.

Zit ik te bedenken wat mijn verweer moet zijn: ;=( want dit gaat natuurlijk een staartje krijgen.

Zo'n project werkt alleen op basis van vertrouwen. Je mag er niet vanuit gaan dat een klant daar verstand van heeft, enerzijds, anderzijds mag je toch veronderstellen dat specialisten hun (meet)werk correct verrichten, daar vertrouw je op. En op basis van dat vertrouwen teken je de opdracht. Dus de bewering dat ze volgens contract geleverd hebben is te kort door de bocht. Bij het opmaken van dat contract zijn er fouten gemaakt, fouten die een gemiddelde klant niet of moeilijk kan controleren. Ten tweede als de meetfiguur opleest wat hij meet mag je ervan uitgaan dat hij de correcte getallen opleest op basis van daarvan cteer je dus. Foutje bedankt!

Hoe nu verder.
In dit geval is het, gelukkkg, een kwestie van de muur aanhelen, dus geen onoverkomelijk probleem en het doet ook niet echt afbreuk van de look en feel van de gevel die 20 centimeters, maar toch. Alleen het feit dat ze zich beroepen op het contract om hun eigen fouten in te dekken is een zeer leerzaam punt voor de toekomst. Op de rekening breng ik dus die rekening van herstel in mindering, zal mij verder worst zijn wat ze ervan zeggen. Het is nu een kwestie van onderhandeling.

Geen opmerkingen: