30 november 2009

iPhone

Twee ondernemende korstleden (JW en Andre) hebben iets gemaakt voor de iPhone waarmee ze de top 1 haalden van de Apple apps fabriek. Mijn aanvankelijke scepsis was voor een deel ongegrond.

"Als het werkt, dan is dit zeker een app waarop veel verder gebouwd zal worden". Die uitspraak werd me door JW niet in dank afgenomen. Denk dat ie hierbij "als het werkt" bedoelde. Meerdere kommentaren op het net waren aanvankelijk net zo sceptisch.

Maar het werkt dus wel!

Uitblazen van kleine kaarsjes blijkt inderdaad prima te gaan, volgens de commentaren op het net. Ik denk dat voor de grotere kaarsen het speakertje te weinig power heeft. Alles naar verhouding natuurlijk. Een test waard: tot welke grootte (verhouding) van het brandlont/kaars oppervlakte kun je gaan. Die testjes komen denk ik ongetwijfeld wel ergens op youtube of zo te staan. En ook de varianten op deze app, of verdergaande toepassingen van dit idee. Zoals het meestal is bij iets als dit: men knutselt er op door.

Het commentaar in het onderstaande filmpje zegt dat de claim niet helemaal gedekt is: verkoeling op een hete zomerdag. OK, je kunt niet alles hebben.

Maar de idee om door geluid uit een iPhone speakertje kaarsjes uit te blazen is natuurlijk GENIAAL bedacht. Dat geef ik de twee makers (JW en Andre) zonder enige reserve mee.

Kijk HIER voor het kommentaar en klik hieronder om het te zien.



UPDATE:

En verrek het eerste spelletje / variant is al bedacht:



Da'lijk krijgen we ook nog wedstrijden, en hoe de handel op te voeren (vermogen). En krijgen we natuurlijk grote blowers voor de herfstbladeren... Oorbeschermer niet inbegrepen ;=))
Vraag me af of je zoiets ook met de speakers van je stereo kunt doen, kun je meteen de kamer stofvrij maken. Zou je dit proces ook kunnen omdraaien, zeg maar anti "geluid" dan kun je er ook nog een stofzuiger mee maken. Links de blazer, rechts de zuiger. Hoef je nooit meer je kamer te stofzuigeren. Enne, kan je ook in een robotje bouwen, eerste spleet de blazer er vlak achter de zuiger.... Een soort stof magneet dus. LOL

Geen opmerkingen: