10 oktober 2009

l'Automne

Of wel herfst. Onderweg naar het boodschappen doen zie je zaggies aan het landschap veranderen. Een week geleden nog hele tere kleurwisselingen, nu zijn de eerste eikenbomen al naar geel en bruine kleuren verschoten. Het gaat hard nu. De temperaturen dalen 'snachts sterk om overdag het rijk weer prijs te geven aan de zon. Prettige, ongewoon zachte temperaturen voor de tijd van het jaar, gisteren 20 graden, vandaag na een forse regenbui 17. Hier en daar zit er nog een roos aan onze rozenstruiken die voor staan, de tomaten rijpen nog na en de appels die nog hangen zijn heerlijk zoet. Nog niet alles is door de schapen opgegeten maar dat komt nog wel. Een bijna doorlopend feestmaal voor de autonome maaimachines de afgelopen weken.




A propos schapen.

De schapen lopen flink tochtig te zijn en Charley doet zijn uiterste best om in zijn laatste dagen die hem nog resten de dames te bezwangeren. Vorige week de nieuwe ram (naam: Dram) bij de groep gelaten. En zoals te verwachten viel loopt hij er een nog beetje onwennig en afzijds bij, nog niet helemaal geaccepteerd door de groep. Dus of ie de dames die door Charley niet te pakken zijn genomen gaat bezwangeren is nog maar de vraag. Want Charley is behoorlijk beschermend, zou ik ook zijn met een harem. Afijn als er volgend jaar een drietal schapen bijkomen kan Dram ze de volgende keer allemaal te pakken nemen want dan is Charley tot worstjes vermaakt. Het laatste mannelijke lid in de kudde Felix bakt er sowieso nog niets van en wordt door Charley geduld. Ook al omdat alle 3 van de vier ooien familie van 'm zijn, en dat schijnt gewoon niet te gaan. Dus dat wordt echt niets met Felix dit jaar. Afijn april - maart volgend jaar zien we wel of er een paar autonome maaimachientjes bijkomen. Want zo'n 10 schapies zou wel leuk zijn om de handel kort te houden. Met 7 redden ze het nog net niet. Dan kunnen we ws volgend jaar al een paar rammetjes verkopen, dekt de kosten weer, toch?

Nu heb ik nog steeds vijf vachten wol in het strohok liggen, niemand die het hebben wil. Maar gisteren kreeg ik een idee: gewoon in de spouwmuur tussen de lobby en het appartement stoppen. En dat blijven doen totdat dat gat dicht is.Natuurlijk zal dat inzakken in de loop der jaren maar dat zal niet erg zijn want uiteindelijk wordt dat toch een binnenmuur als het apartementje daarachter klaar is en af en toe verwarmd.

Geen opmerkingen: