2 oktober 2021

Weer een jaar

Moest ff reconstrueren hoe weer in te loggen voor deze blog en met welk account, maar na een paar minuten lukte het weer. Een jaar voorbij alweer ! Gewoon weer fris opnieuw beginnen zeggen mijn lief en ik af en toe tegen elkaar als iets een beetje in het slop is geraakt.

B&B

Even bijpraten. Veel gestelde vraag: hoe gaat het met de B&B? Nou, eigenlijk best wel goed. Het 14e seizoen is nu bijna voorbij en we zijn niet ontevreden. Wonderbaarlijk genoeg, ondanks de covid ellende, draaiden we eigenlijk helemáál niet slecht. Het leek dit jaar wat rustiger geworden, maar qua aantallen bleek dat schone schijn. Voornamelijk omdat er veel clusters kwamen: groepen vrienden of familie van 10+ personen. Die bleven dan een lang weekeinde. Dat we daarna twee dagen nodig hadden om alles weer op zijn plaats, netjes en schoon te krijgen is even aanpoten. De B&B is dan twee dagen "bezet" of op zijn mooi frans: "complet".

Luchtfoto LMQR (2021 Ralf)
De rest van de week bleek het daarom wat rustiger wat gasten betreft.
Wat ons ieder jaar wel weer opvalt is dat de herkomst en soort gasten weer anders is. Het ene jaar veel families, dan weer veel fietsers en zoals dit jaar veel groepen. Bekenden die ons daarover "ondervragen" brengen ook altijd het onderwerp herhaalgasten ter sprake. Normaal gesproken is dat zo'n beetje de basis van elke B&B. En ja, die hebben we. Uit onverwachte hoek, wel. Er komen namelijk steeds meer gasten als vertegenwoordigers, officials, technici etc. regelmatig terug. We noemen deze soort gasten in ons jargon de "professionals". Het deel huizenkopers loopt ook weer op nu de covid maatregelen praktisch opgeheven zijn. Bij elkaar een groep gasten die iets in de omgeving te doen hebben. Het valt niet te ontkennen dat dit ook een beetje is toe te schrijven aan het feit dat steeds meer (vnl. kleinere) hotels en B&B's in de omgeving er mee op houden of voor het seizoen dichtgaan. Hierdoor heeft Le Mouton een beetje de funktie van een typisch frans dorpshotel gekregen.

Stokje

Na al die jaren naderen we het punt dat we het stokje willen door gaan geven. Daarom hebben we vorig jaar een aantal makelaars benaderd die Le Mouton Qui Rit wel even zouden gaan slijten aan een opvolger. NOT. We weten nu dat je vreselijk precies moet zijn in wat je wel en niet wilt bij die snelle jongens. Uiteraard moet dat op papier staan, maar dan nog...  Afijn, een leermomentje. Toen er dus een koper was bleek die een groot familiehuis nodig te hebben. Prima plan maar het knaagde wel aan ons (mij voornamelijk) dat de B&B dan zou verdwijnen. Mijn schatje zag het niet zitten om tijdens de covid plaag eventjes zonder vaste woon of verblijfplaats ergens te moeten bivakkeren. De verkoop werd daarop geannuleerd. Op naar de volgende étappe maar. We gaan het zelf oppakken. Kort door de bocht: de B&B wordt instapklaar verkocht.
Neem gerust contact op bij: hoe gaat dat nu, suggesties, interesse of "ik weet iemand..."
Een paar mensen kwamen met het idee om daar een specifieke site voor op te zetten. Dat zie je steeds meer. Op de bestaande site van Le Mouton Qui Rit een pagina daarvoor inrichten? Afin de winteravonden zijn lang en donker.

Mancave

Na het afblazen van de verkoop kregen we in de gaten dat we nog wel een paar jaar in Mailleroncourt zouden blijven. Opluchting bij de bourmaître en wat dorpelingen. Die vonden het wel handig dat ze hun gasten bij ons konden onderbrengen.

mancave
Uitstel maakte ook een aantal kleine projectjes weer actueel. Dus kwam de mancave weer op de lijst te staan. Eis: een hokje dat makkelijk te verwarmen is en ruimte voor de elektronica die her en der in het huis in dozen, laden of ergens ingefrommelt was bijeen te graaien. Tevens moest er een deel voor de keramiek komen. Die mancave is voltooid en (bijna) alle electronica zit nu netjes in dozen en kastjes. Het boetseren kan op deze manier ook in de winter weer.

Inmiddels

De wintertijd is altijd een mooie periode onze kookkunsten op een hoger plan te krijgen. Koken we in het weekeinde altijd een speciaal gerecht uit een streek van LDF. Of bedenken we nieuwe recepten en experimenteren met ingredienten. Een tijdje geleden was het thema slow cooking, vorig jaar introduceerden we de italiaanse opvatting van maximaal 5 ingredienten. Dit jaar weten we het nog niet maar dat gaat wel komen. Uiteraard iets met brood, staat al heel lang op het lijstje. Pasta van de bojum af maken is ook wel een ding. En die pyramide van profiterolles. Zo zie je aan inspiratie geen gebrek. 

 





 


Geen opmerkingen: