8 september 2009

Beton ciré

Wat is dat, Beton ciré? Het is een mengsel van mineralen, cement, polyester (of zoiets) en kleurstof. Dat meng je in de betonmolen en de gekleurde brei die je daar uitkrijgt smeer je uit op de vloer. Waarbij de afwerking met een soort "verbouwde" was gebeurd. Ja gewoon was die je op de vloer smeert. Het lijkt eenvoudig genoeg maar ik denk dat daar toch de nodige ervaring en zo voor moet hebben om het echt mooi te krijgen. Je hebt er ook een speciaal gereedschap voor nodig: vlinder egalisator, om alles echt mooi glad te krijgen.
Voor zo'n vloer als wij hebben, leek ons dat een goede keuze in plaats van tegels. Dat tegel avontuur laten we dan ook maar voor wat het is, natuurlijk ga ik de tegelboer nog even pesten, maar dat is meer om de losse eindjes even samen te knopen, en kijken waar hij nog toe bereid is. Gewoon om te zien hoever kun je nu eigenlijk gaan.
Foto's geven een mooi beeld te zien van een natuurstenen muur en een licht bruin/oranje (aardkleur) vloer. Dat lijkt ons wel wat. Het zal natuurlijk wel weer een gedoe worden om iemand te vinden die het kan doen maar dat kan de pret niet drukken.

Een demo flimpie hier:

en een paar fotootjes

Ik denk dat het een kleur als provence of steen wordt. De muur wordt dan niet gepleisterd maar gevoegd met witte prut. Dat geeft en mooier effect denk ik dan maar weer.

Geen opmerkingen: