28 januari 2009

Winter

De vorige post is blijkbaar niet gelukt, wat er aan de hand was weet ik niet, maar hier is een hernieuwde post. Maar eens een paar keer extra drukken op publish.

Winter
Zo'n winter is echt iets om eens na te denken over alternatieve manieren om je huis warm te houden. Zo zijn Fannie en ik vorigeweek op jacht gegaan naar een kachel voor het appartement. Wist niet dat de houtkachel in 031 zo populair was. In 033 is de keus behoorlijk beperkt, athans het aantal fabrikanten is beperkt tot een drietal spelers. Waarschijnlijk zijn de kachels daardoor iets duurder dan in 031 en 049.

Prijzen intermezzo
Het valt steeds meer op dat prijzen in 033 hoger liggen dan elders. Erg verwonderlijk is dat niet omdat er eigenlijk geen duidelijke concurrentie merkbaar is. Regios zijn lijkt het verdeeld onder de grote supermarkt ketens: hypermarche, hypercasino, geant, brico marche/depot. En op de een of andere manier behoren al dit soort ketens bij elkaar. Die indruk krijg ik omdat de verschijdenheid aan merken erg gering is en je overal de zelfde beeldmerken tegenkomt. Het assortiment laat sowieso te wensen, lijkt erg beperkt en voornamelijk in de range eerste levensbehoeften. Wat bij de ene keten/hyper niet goed loopt - merkbaar aan langzaam leegrakende schappen - is bij een andere keten ook binnen de korste keren verdwenen. Ook de prijzen liggen verdacht dicht bij elkaar, tijd dus voor een onderzoekje in de volgende winter periode.

Verwarming
Maar goed na een aantal sites en brochures doorbladeren zijn we maar eens gaan shoppen. Bij de eerste shop kregen we eigenlijk een stapel folders en prijslijsten mee zonder nu een oplossing voor ons probleem te vinden. Weer zo'n dozen schuiver: geef je potentiele klanten folders, prijzen en zoek het verder zelf maar uit. Kort en goed: bij de laatste shop zaten we eindelijk met een vakkundige op dat gebied aan tafel. En die bracht ook de wellicht beste oplosing. Een moederhaard op hout, zonder problemen op de vloerverwarming aan te sluiten. Hij liet ook een werkende opstelling zien hoe je met een pomp en een temperatuurgestuurde klep (1100 euries) perfect de overtollige hitte af kan voeren. OK voordat je twee kachels aan elkaar kunt knopen waarin twee pompen en een aantal kleppen in het circuit zitten zal wel weer het nodige ge-schrijf, -zoek, en -chat veroorzaken maar ik denk dat dit voor onze situatie wel de betere oplossing is. Zodat we in de volgende winter het apartement en het gastengedeelte onafhankelijk van elkaar kunnen regelen. Een dezer dagen een schets, klaar om op te schieten.

Corridoor
Het laatste stuk van het gasten verblijf, de centrale gang (corridoor) die toegang tot alle kamers geeft, komt de volgende twee weken aan de beurt. We gaan de wanden aansmeren, een nieuwe vloer storten en betegelen. De gang leverde erg veel stof op. En met het uitvlakken van de vloer en betegelen hopen we hier een einde aan te maken. Met het zoeken van de tegels kregen we een mazzeltje. Bij de makro vonden we een geschikte tegel voor een verantwoorde prijs van 6 euries per m2. Het gewicht van de tegels is meer dan 1000 kilo, 200k meer dan eigenlijk in het autootje mag. Het korte stukje voorzichtig rijden van Vianen naar Maurik OK maar 600 km knarren lijkt me dat iets teveel voor het machien. Dus maar in twee keer.
ER staan ook nog de laatste meubels, ophangdingen en zo klaar.
Voor het atelier heb ik een plakkenwals en en strengenpers aangeschaft, nu nog een rakuoven en klaar is ook die taak.

Inloop atelier
Deze weken van rust hebben toch nog twee leads opgeleverd. Een vanuit ons netwerk en een van een dichtbijgelegen vakantiehuis. De laatste vroeg of diens gasten ook bij ons in het atelier terecht kunnen en de eerste of er workshops van langere duur mogelijk zijn. Op beide vragen: "ja natuurlijk" Dat is immer precies waarvoor we een inloop atelier hebben opgezet.

Geen opmerkingen: