10 augustus 2016

LMQR 15

staat de wasmachine soms dagen te draaien
Zo, de drukste periode in Le Mouton Qui Rit is voorbij, ook daardoor had ik de afgelopen weken niet zo veel zin om te bloggen. Dat viel op bij de lezers en daarom tussen door een blogje. Zoiets moet toch in de avond uren of vroege morgen gebeuren, maar als je huis vol zit met gasten gaan die uiteraard voor. Nog een paar weken en dan is het seizoen hier voorbij. Dan kan ik weer wat meer aan dingen die we hier beleven of bezighouden besteden.
Dan komt een periode met betrekkelijk weinig gasten. Na September kun je weer wat klussen oppakken en onderhoud doen. Nee wacht! Dat ik hetzelfde, toch? Oké klussen is wat zwaar aangedikt. Meer het winterklaar maken van Le Mouton: de tuin kortwieken, dingen in de grond steken, Hier of daar een muurtje of plafond schilderen, de buitenkant van het huis eens goed bekijken, de goten nakijken en waar nodig wat reparaties doen. Om tenslotte per 15 oktober ook de SolarFarm weer naar het huis om te zetten. Dan wordt het buiten toch te kil om te gaan zwemmen. Dat is dan zo grosso modo het plan voor de komende maanden.

WorkAWay

De afgelopen maand zijn we fantastisch geholpen door James die het leeuwendeel van de kamers schoonmaken voor zijn rekening nam. Ook nog wat andere klusjes gedaan en over een week gaat ie weer terug naar huis. Handig zo'n WorkAWayer over de vloer te hebben. Nu zijn we het flessenhok aan het leegruimen geweest, een paar duizend flessen zijn in de glasbak verdwenen. Daar was ik ooit van plan een muur mee te bouwen bij de schapies, bleek na enig rekenen toch niet echt haalbaar te zijn. Driehonderd flessen per vierkante meter had je nodig, twee keer zoveel zouden er nog nodig zijn als we ondertussen hadden verzameld. Er werd besloten om dat muurtje maar van de projectlijst af te voeren. De flessen berg hebben we naar de déchetterie gebracht deze week. Bij elkaar toch nog vier Caddy's bordenvol!

Schaapdetector

Nu zijn James en ik bezig met een schaapdetector. Een camera maakt een plaatje van de wei en bekijkt of er witte vlekken ( = schaap) te zien zijn. Erg vlotten wil die beeldherkenning nog niet maar er zijn nog een paar dagen om dat te fiksen. Ondertussen ben ik bezig een soort van wachttoren op het pomphuisje te maken waar die camera dan in kan draaien om het hele veld te bestrijken. Al snuffelend op het net kom je van alles tegen maar niets wat specifiek op dit verhaal slaat. Vast wel! 't zal er zijn, want het net staat bomvol met wat mensen hebben bedacht. Niet dat alles al is uitgevonden, zoiets zei tenminste een directeur van IBM in de 50-er jaren. Mocht het een origineel idee zijn zal het op het net komen zodra we er mee klaar zijn. Dan kan iemand anders er weer diens ding mee doen. Dat zou leuk zijn.
Uiteindelijk moet de schaapdetector  ook kunnen analyseren of een schaap mank loopt ( = hoeven nakijken) zich afzondert ( = ziek of gaat werpen ) of zich op een andere manier vreemd gedraagt. De idee was ontstaan omdat ik nogal vaak het werpen van de schapen niet vanaf het begin kon volgen. Dat hoop k met de detector toch vroeger in de smiezen te krijgen.

Kleien

Vorige week hadden we een familie met precies de zelfde plannen. Door strak te sturen hebben ze ook nog wat mee naar huis kunnen nemen.
kwam er toch weer erg kleurig uit

eerste opdracht is altijd een naambordje maken

de oven is nog heet!

vervolgens een masker maken en dan een doosje

 Zelf pak je dan het kleien ook weer op in de spaarzame uurtjes en moet je toch weer ff inkomen. Volgende week komt er iemand uit de US die hier een maandje wil komen kleien. Een perfecte gelegenheid om weer eens een paar huisjes te gaan maken en wat al lang beloofde sier schalen voor onze vrienden. Eindelijk heb ik namelijk een vast idee wat dat moet gaan worden. Ik verklap nog niets.

Vide Grenier

De eerste zondag in de maand augustus is er altijd een VG in het dorp. Op een enkele uitzondering na ligt er de meest onmogelijke puinzooi. Zo ook een vers iuit de klei getrokken fiets, letterlijk!
Een model jaren 70, lijkt me. Dat ze niet eens de moeite hebben genomen om hem schoon te maken... Erg gevoelig voor de huidige toestand in de wereld ben je ook niet als je een kinderwagen voor 100E in de verkoop zet op een VG zou ik zeggen.


een onafzienbare hoeveelheid meuk

onze club Culture & Art bakt wafels om de kas te spekken

babbeltje  maken
even uitpuffen van mijn schatje
Gezellig, kom je allerlei kennissen tegen op de VG. Lekker ff kletsen en F. kan haar frans weer oefenen. Dat gaat steeds beter, nog een beetje zoeken naar woorden, maar over een jaartje kletst ze mij de oren van de kop af.
Alsof de weergoden ons goedgezind zijn, op die dag is het altijd mooi weer. Deze zondag 30.2 graden gemeten. Niet slecht achter in de zomer. De meteo's zeggen dat het een wat uitgerekte zomer gaan worden. Hopelijk komt dat uit want de lente en begin van de zomer zijn echt waar-de-loos geweest. In juni hadden we de haard nog aan, 'k bedoel maar.

Geen opmerkingen: