21 november 2015

Melkflessen

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen met oude plastic melkflessen. Kweekbakjes voor planten, kwastenhouder, schroevenbakje, trechter, mengfles voor PUR van de buizen voor SF 4.0, vulling voor vloeren... etc. Waar ik, tot mijn grote balen, vrij weinig tot niets over vond is dat je van die lege flessen ook een muurtje kunt bouwen. Raar, want deze jongen heeft nooit originele ideeën. Die blijken achteraf namelijk altijd al door anderen bedacht te zijn of zelfs al op de markt. Dit idee lijkt bijna een uitzondering te zijn want achteraf is nog niet begonnen ;=)

Al jaren bewaren we de plastic melkflessen van 2 liter en gebruiken er af en toe wat van voor allerlei doeleinden. Nu was het volgende idee op komen borrelen. Met het maken van onze slaapkamer is er boven de douche een enorme loze ruimte ontstaan waar het niet echt makkelijk inklimmen is. Afsluiten dus maar want enorme kou val in de winter die er nu echt staat aan te komen.
zonsondergang @ LeMoutonQuiRit om en nabij 17:00
Na een uurtje spitten op the webz niets, geen hints en tips. Dit keer dus niet zoveel hulp van de webz. We hebben:
  • een kleine 20 sinaasappel dozen
  • een paar honderd melkflessen
  • resten isolatie
  • een paar zakken schapenwol
  • een rol bouwplastic folie
  • duct tape
  • bouwlijm
  • PUR
  • underlayment platen
Daar gaan we. Paar honderd flessen in de dozen - zeg maar 340 -, openingen tussen de flessen opvullen met isolatie en wol.

flessen in dozen, doppen aandraaien, isolatie erin

Bouwplastic is altijd ruim voorhanden hier. Dient niet alleen voor de vloeren maar ook als schilderskleed, afdekking voor de winter én inpakken...

inpakken bouwblok, duct tape...
Peroonlijk vind ik dat degenen die duct tape, purschuim, siliconenkit, ty-rap en nietenpistolen hebben ontwikkeld een Nobelprijs moeten krijgen.

De wol van de schapies kwam ook hier weer van pas. Volgens een lijstje van isolatie waarden is wol met een laag van 30 cm dik onverslaanbaar. Die combinatie van materialen in een ' luchtdicht' geplakte bouwsteen moeten wel een hoge isolatiewaarde hebben dacht ik zo. Of vind ik. Na een middagje stevig inpakken staan er bijna 17 dozen klaar en vormen de 'perfecte' bouwstenen om een muur neer te zetten.

muurtje van recycle materialen, duct tape-je erom...
Alle dozen op het zoldertje gefietst en de ergste stoffigheid eraf. Een schetsje voor P,- gemaakt om te laten zien hoe het een en ander in elkaar te passen. Nog een paar bussen PUR schuim op laten warmen in de kamer voor de openhaard, meer duct tape, een paar onderlayment plaatjes voor een mooie gelijkmatige ondervloer klaargelegd... Goede voorbereiding is het halve werk en we konden startten met de blokken aan elkaar te lijmen.

muur van ge-her-ver-bruikte-materialen
Na een ochtendje kruipen en sluipen op het zoldertje was het klusje geklaard. Als dat niet lekker warm wordt da'lijk...
Volgende week een mooi houten wandje ervoor en klaar is dat stukje van de kamer weer.

Was het nu inbeelding of leek het tijdens de siësta al een stuk comfortabeler.


Geen opmerkingen: