17 augustus 2015

Fotootje!

Vorige week is een fotograaf van AirBnB langsgekomen om de kamers eens extra speciaal op de kiek te zetten.

Dat zit zo. Een paar weken geleden was ik op advies van AirBnB bezig alle kamers afzonderlijk op hun site te zetten. Als reactie op mijn vraag: als iemand de enige kamer die op die site staat boekt lijkt het voor een potentiële gast net alsof er geen kamers meer beschikbaar zijn. Dus ikke aan de slag. Na een beetje heen en weer geklooi plopt er een button op het scherm dat je listing (de kamer dus) kandidaat is om voor een gratis fotograaf in aanmerking te komen. Sneller heb ik geloof ik nog nooit op een button geklikt. Gratis is een magisch woord, toch? En voila. Een professionele fotograaf kiekte er zaterdag op los. Zwembad, atelier en het buiten gebeuren kregen eindelijk de aandacht die het verdiend. De kamers kwamen uiteraard ook op de plaat inclusief WC deksel. Waarom AirBnB persé wil dat er foto's van douches en toiletten zichtbaar worden is ons een volledig raadsel. Maar goed het hoort er schijnbaar bij.

Gelukkig hadden we van te voren de gasten ingelicht en gevraagd of ze hun bagage achter de gordijnen en on de legkasten wilden zetten. Op dat vlak kregen we totale medewerking van de gasten. Wij trokken de bedden dan recht en deden ons ding als er nog iets schoongemaakt moest worden.  Een paar dagen hard werken heeft het ons gekocht het huis foto klaar te krijgen. Dat ging allemaal niet vanzelf. Behalve zaken die je normaal bij het verhuren van het totale huis ook weghaalt, zoals voorraden en prive dingetjes, moest het allemaal ook nog eens erg spaarzaam ingericht zijn. Dus nog een beetje meer weggehaald om het allemaal een fotoklaar gevoel te geven. Stel je voor bijna 5 dozen spullen kwamen alleen al uit de keuken, die staan nu in de garage te wachten op het verdere ont-klutter proces. De kamers en andere ruimten zijn sowieso niet met allerlei frutsels voorzien, daar waren we dan ook snel mee klaar. Van mijn buro kwamen nog eens twee dozen en andere ruimten ook nog een of twee. Zijn het spullen die je niet meer nodig hebt? Vast en zeker zijn er dingen die je eigenlijk moet wegbergen  waarna blijkt dat er een jaar of wat niet meer naar omgekeken wordt. Alhoewel het meeste uit de keuken voorraden waren. Het moest gewoon allemaal even uit het zicht opgeborgen worden voor de foto. Kale bedoeling hoor om een keuken leeg te hebben van frutsels. Klonk ook meteen zo, leeg.
Al doende meteen de keuken maar een grote beurt gegeven. Extra spic & span dus.

Gelukkig hadden we een grote hulp aan J. Een workaway gast, die het verblijf betaald door een paar uur per dag allerlei klusjes voor de kost te doen. Daar (workaway) gaan we vast en zeker meer gebruik van maken in de toekomst.

De foto's zullen een dezer dagen wel op de site van AirBnB verschijnen. De fotograaf had het over een vertraging vanwege de vakantie van de redactrice. In augustus ligt LDF sowieso plat. Het zal eerder weken dan dagen zijn vermoeden we. Ondertussen zijn we doorgegaan met de grote beurt van de tuin. Je staat er van te kijken hoevel rotzooi zich in een paar maanden in de wei verzamelt. Ook die ligt er nu weer S&S bij. Voor het zware tuin en snoeiwerk een mannetje ingehuurd die precies doet wat je hem vraagt. Ze bestaan dus wel, klusjesmannen die gewoon doen wat je aan ze vraagt. Bij deze is een keer uitleggen voldoende en dan gaat ie. Niet zo was dat bij BP, waar je voortdurend bedacht moest zijn op diens sabotage van je plannen en ontwerpen. Afijn laat ik het dáár maar niet weer over beginnen. Overigens is dat crimineeltje met de stille trom uit het dorp verdwenen. In de plaats daarvan is een ander gezin gekomen met een paar zeer luidruchtige kids. In ieder geval is het huis weer bewoond. In een dorp met zoveel leegstand is alles beter dan dat.
Al met al lijkt er ieder jaar weer net iets meer leven in het dorp te komen. Dat valt ook Fannie op. Steeds meer huizen die worden opgeknapt, mensen die daar intrekken. Goede zaak. 

We wachten met spanning op de foto's.

Geen opmerkingen: