8 juli 2013

WVTTK 4

Brownie
Doe je ff een bakkie, gaat ineens het licht dimmen in de corridor. Oh shit, een brownie. De UPS sloeg ff aan en kreunde een alarmpje. Toen begon de ellende. De temperatuur in de zonnecollector steeg naar 80 graden. En dan weet je het wel, een van de pompen is uitgevallen. Even later kwam Essam naar binnen gelopen met de melding dat er rook uit de installatie kwam. Mèrde, toch een slang gebarsten. Later bleek dat niet een maar twee slangen waren gebarsten! De temperaturen in die collector kunnen behoorlijk hoog oplopen! Afijn de details zal ik jullie maar besparen. Een uur later liep de handel weer. Dit is nu al de derde keer dat er een slang knalt ondanks dat er een overdruk beveiliging op zit. Dat drukventiel zit dus gewoon op een totaal verkeerde plek. Puntje van aandacht in oktober met Wim.

Opkalefateren
Een vrolijker onderwerp. De rozen bij de garagedeur staan volop in bloei. Een beetje aan de late kant, en ze geuren ook niet zo erg als voorgaande jaren. Het mag de pret niet drukken.


En deze stond ook nog op de rol. Prachtig kleurtje niet?


Een van mijn dingen, die pomp. Die staat nu eindelijk in de knalrode brandweer kleur te pronken. Oké, voordat alles prettig dik onder de verf zat waren Essam en ik wel een paar uur verder. Wellicht voor het eerst in twintig jaar dat daar een lik verf over heen ging. Knalt wel lekker in je ogen als je aan komt rijden, niet meer te missen!

Zwembad
Het terras rondom het zwembad begint ook vormen aan te nemen. Nu de grond eindelijk is ingeklonken kunnen we er iets definitiefs van maken. Dat gaat prima zo, onze nieuwe klusjesman is een verademing vergeleken met BP. Die maakt dingen gewoon áf, en zorgvuldiger. Essam vindt het tempo wat aan de lage kant, maar dat had ik ook wel gezien toen hij met de muur van zijn boomgaard bezig was. Iedere keer een stukje.

onze nieuwe klusjesman P
Oh, en dat verspringen van de tegels? Bleek er een 5 cm extra strookje tussen de badrand stenen gezet te zijn. En als je dat niet op tijd in de gaten hebt begin je aan de verkeerde kant met tegels leggen hè? Niemand in de gaten gehad.

eerste deel vh terras rondom het bad

Uiteraard had ik me weer verrekend met het aantal tegels. Dus wordt vervolgd. Het begint nu eindelijk op een zwembad te lijken. Wel balen dat het meer dan twee jaar heeft geduurd voordat de grond niet meer inklonk. Volgende week ook maar eens aan de boer doorgeven dat ie moet gaan maaien.

Maandag de rest van de tegels halen, en ook meteen zand bij de sablière. Die was vrijdagmiddag al om 15:00 dicht! Paar zakken cement bij BigMat en we zijn weer klaar om de rit af te maken rondom het zwembad.

Brico Depot, alles in grote hoeveelheden.

Geen opmerkingen: