15 december 2009

Winter

De dagen worden langer, de temperaturen zakken. Er ontstaat een dagelijkse routine als het kruien van hout, kachel leeghalen, vuurtje stoken, lekker kletsen via het internet met de rest van de wereld. Veel mailen, werken aan de THOCP.net site en genieten van de omgeving als het even helder weer is. Het is doodstil in huis.

Na het avontuur van de tegelaar, moet ik ff bijkomen, even pas op de plaats en wordt er begonnen aan de voorbereiding van het volgende seizoen. Struin het internet af op vermeldingen van ons B&B meld de B&B aan op sites die me nog handig lijken - wie nog een tip heeft om ons extra te promoten schroom niet om dat te vertellen.

Ook maar eens aan de admin werken. Want het verzoek van de belastingdienst om een bijdrage zal elk moment in de brievenbus vallen, denk ik.

We hebben besloten om voor volgend jaar toch maar een zwembad te gaan aanleggen. Dat zou pas in een latere fase van het project gedaan worden maar iemand uit de oude buurt in Maurik had een gouden tip. Hierover later meer. Het zal de nodige toestanden met vergunningen enzo wel weer opleveren maar dat merken we dan wel weer.

Over het tuinontwerp hebben we het nu, ook iets wat voor de eerste gasten in juni komen klaar moet zijn. Over het centrale deel zijn we het nu wel eens: een ondiepe waterbak met aan de kop ons nieuwe buddha beeld als piece de resistance. Daaromheen wordt dan de rest van de tuin gecre-eerd. Fannie wil bloembakken hebben om daar het een en ander in te kweken. Bijvoorbeeld tuinkruiden voor de kokerij. Natuurlijk ook iets voor de broodnodige geraniums, iets waarvan zij vindt dat dat bij een frans huis hoort. Nou ja, we denken er eens intensief over na hoe de tuin verder uitgewerkt moet worden.

Eerst maar eens het huis op orde brengen voor de kerst. Junko, en Wim komen ons deze donkere dagen opzoeken. Dus dat wordt weer gezellig. Nog ff een klusje van water en zo met Wim. En dan eens kijken of we een tripje in de omgeving met zijn allen gaan maken.

Tot zover dus geen schokkende zaken.

Geen opmerkingen: