14 september 2008

Neuf

Het schijnt dat Japan, Zweden, en NL, in die volgorde, hun internet zaakjes het beste voor elkaar hebben. Volkomen tegengesteld is het in frankrijk (france), gewoonweg een puinhoop. De afgelopen twee weken begon het met een verslechtering van het WiFi signaal, en het werd van kwaad tot erger. Vorige week moest ik het modem/router geval bijna elke 15 minuten resetten. De laaste paar dagen was het helemaal puinhoop en vandaag kon ik het modem net genoeg aan de praat krijgen om met Neuf helpdesk te bellen. Want geen verbinding met internet is ook geen telefoon. Zwaar klote dus. En als je liefde 600+ KM van je af zit is telefoon en internet wel je levenslijn. Op een gegeven moment brandden er helemaal geen lampjes, was er dus geen internet. Maar met een "Dummy" gevoel dacht ik: pak de telefoon en ga eens bellen met de helpdesk. En verdomd de telefoon deed het! Geen licht te zien op het modem, dat gaf zelfs via de router interface geen sjoege. Dus ikke bellen! Gauw gauw, anders gaat ie weer plat! De HD medewerkers van Neuf zijn ABSOLUUT NIET klantvriendelijk, hangen gewoon op zonder commentaar, als ze even niet weten hoe of wat. Het heeft drie pogingen gekost om iemand te spreken die eindelijk naar je naam en telefoon nummer vroeg. En ik mag hangen! Zonder ook maar iets van kommentaar te leveren werd de verbinding verbroken en deden ineens alle lampjes van het modem het weer! En nu, met een terug in de jaren 80 gevoel van: elke 5 minuten je werk opslaan, zit ik de blog bij te werken.
Telefonie en internet is blijkbaar HEEL ERG SLECHT geregeld in Frankrijk. En dat ben je niet gewoon, of ben ik erg verwend geraakt in NL, want als daar een keer in de drie maanden een hik in de verbinding was schreef je al naar de krant. Van alle kanten hoor ik nu griezelverhalen: Dries die geen fatsoenlijk mens aan de lijn kan krijgen bij Neuf, hij wordt herhaaldelijk gewoon een half uur in de wacht gezet; Pieddad die niet eens een aansluiting kan krijgen bij Darty en is er al een maand mee zoet om ueberhaupt een monteur te krijgen die de aansluiting aan elkaar draait. Nou zeg ik je. Is het omdat we een vreselijk buitenlands accent hebben? Of hebben die HD figuren van Neuf een klantfobie, en vinden ze het eng iemand te helpen. Wie het weet mag het zeggen.

Fannie is weer richting NL gegaan, het valt zichtbaar steeds moeilijker terug de rat race in te gaan. Maar voor ons tweeen was de afgelopen week weer eens een verwen week. Lekker eten, regelmatig vooral, en heerlijk om over van alles maar voornamelijk iedereen kleppen. Smullen! Helemaal als je 'samen' kunt spannen tegen een leverancier. Effe je hart luchten en dan ga je er weer tegenaan. In ieder geval heeft ze de keuken naar eigen inzicht kunnen inrichten en heeft ze Kamer 4 bijna af gezien. Die keuken, wat een plezier om na het harde werken op een stoel te gaan zitten en eens lekker te genieten van de resultaten. Flesje wijn open kurken en een hapje.
Dagdromen schijnt je creativiteit sterk te bevorderen. Nu dagdromen wij ervan dat het huis af is, met het japans badhuisje, de kruidentuin, het terras en ons balkonnetje, de pizza oven vol in bedrijf in de tuin met de BBQ, een zitje in de wei, het theehuisje op de hoek, zwembad op zonne-ernergie en de bron die koel water geeft, schapen die aan het maaien zijn... En Charly die goed zijn best moet doen bij de dames om volgend jaar wat extra lammeren in de wei te hebben lopen. En dan mag ie de pan in.
Ach je droomt wat af over je huis dat 4x groter is dan Maurik en 8 x zoveel werk geeft om het een beetje in fatsoen te persen. Het hoeft geen paleis te worden als het maar behaaglijk is. Dan verlang je naar lange winters, met een knappend haardvuur om je blog en THOCP.NET eens een flinke opknapbeurt te geven. Samen met Dries de informatie over onze omgeving eens op een rijtje te zetten, en je vrienden tussen kerst en oud nieuw in huis te hebben. Ik mag lijden dat de sneeuw dan een meter hoog ligt!

Geen opmerkingen: