11 maart 2008

Het begin

Het avontuur begint, het is vandaag inpakken geblazen en de auto volstoppen met gereedschap.
Morgenochtend door naar Claveisolle voor de cursus omgaan met franse materialen.

Moet niet te vroeg vertrekken anders kom ik vast te zitten in de files bij Thionville. Het schijnt pijpenstelen te regenen in noord Frankrijk.

Op de valreep ook nog ff de pippelinghof.nl site aangepast voor onze verre vrienden.

Als je zo aan het opruimen bent van je 30 jaren IT, kom je heel wat tegen. Je moet je dan beheersen en de zooi met gesloten ogen weggooien. Opruimen en afsluiten.

Shit wat appel met zijn OS aan het doen is weet ik neit maar probeer maar eens een bestandje over te fietsen op een DVD met een GROOOOOTE omweg kom je er wel en als je er dan bent gaat het erg gemakkelijk. Maar ja voordat je er bent. Je moet al een behoorlijk stuk Googelen om te weten te komen hoe je zoiets moet doen. Enne, files van een NTSF schijf kopieren en terug naar een mini mac, dit allemaal in het kader van je muziek bij elkaar zetten, is een weg met ellende. Een paar keer een schijfje formattereren is dan gewoon ee nroutine zaak geworden. Ook hier moest je bijna het wiel opnieuw uitvinden. Wat een ramp die appeldozen. Zodra je iets onder de moterkap moet graven... Windows wint het mbt systeem en beheer met straatlengtes. OK de software van Mickysoft stinkt, veel te opgeblazen, en dezelfde software werkt totaal aanders op een mac-je. Word vernachelt je bestanden... Maar toch onder die motorkap wil je zitten, en daar stink Apple weer.

Nou ja volgende keer beter.

De komende week is het ff radio stilte totdat ik weer iets als internet krijg.